Lenas cykelblogg

Lenas cykelblogg

Bloggen

Träning, tävling plus annat kul på två hjul och lite till….

Aldrig mer Vättern

CykelPosted by Lena Fri, June 12, 2015 11:45:25

Jag skulle ju aldrig mer köra Vätternrundan!

Det bestämde jag redan efter att ha genomfört min första 2006. Stundtals kändes det verkligen helt livsfarligt och det kraschades både till höger och vänster om mig. Nej nu hade jag gjort det en gång, det hade gått bra och jag genomförde rundan, nu fick det räcka. Men sen drog SubXX igång och jag och Pia bestämde oss för att haka på tjejsatsningen. Jag körde sedan 3 år med SubXX men förra året efter målgång sa jag definitivt - aldrig mer. Min bästa parhäst, inspirationskälla, mentor och lagkamrat Susanne skulle dessutom lägga cykelskorna på hyllan och jag kände i stort sett likadant.

I september förra året ringde dock Thomas Lundin, vd för Caverion, och frågade om jag inte kunde tänka mig att köra som kapten för hans nystartade Caverion Cycling Team. Det skulle satsas runt 9-10 timmar och tanken var även att köra Cycle for Change, loppet mellan Åre och Stockholm i augusti. Eftersom Uffe ändå skulle köra VR (med alla dess lopp som följer med den satsningen) och erbjudandet lockade tackade jag egentligen helt oväntat ja. Det skulle alltså trots allt bli en 5:e gång.

Hela laget sponsrade med snyggkläder

Chocken sköljde dock över mig när vi fick vår starttid. Kl 00:24. Jag har alltid sagt: JAG KOMMER ALDRIG ATT KÖRA VÄTTERN PÅ NATTEN! Då var jag verkligen jättenära att hoppa av om det inte vore för Anette som jag rekryterat in i gänget och stödet från mina nya lagkamrater hade jag nog gjort det. Vad är det nu jag brukar säga på mina spinningklasser, ”vill man så kan man och kan man så vill man”.


Caverion Cycling Team är ett gäng starka cyklister med väldigt olika bakgrund och erfarenhet. Några har aldrig kört VR och vissa har ingen erfarenhet alls av att köra i grupp. Vi har övat och tränat, oftast i kallt spöregn och misärväder. Det har på något sätt blivit vårt signum… Truppen på 24 personer har blivit 19 stycken som kommer ställa sig på startlinjen i natt. Vi kommer köra med två grupper, en som kör för sub9 och en för sub10. Målet är att ha kul, köra säkert, genomlida natten och gå i mål med så många som möjligt tillsammans senast kl 09:23 och 10:23 i morgon förmiddag.


Spinningklass tidigt i våras. Siktet var inställt!


Tack Thomas för förtroendet och tack HELA laget för att ni är så fantastiskt duktiga, kunskapstörstande och peppande med varandra. Nu gör vi det här, tillsammans som ett lag, som ett team!

Caverion Cycling Team - Impossible is nothing!

Teamet efter Skandisloppet

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.